Американски войник е арестуван в Русия

Новини
08:33 - 07 Май 2024
1772
Американски войник е арестуван в Русия

Американски войник е бил задържан в Русия по обвинения в престъпно поведение, съобщи армията на САЩ в понеделник, което е последното високопоставено задържане на американец в тази страна, съобщава NBC News.

Официален представител на САЩ, пожелал анонимност, разкри, че войникът е бил базиран в Южна Корея. Друг представител на САЩ заяви, че войникът е обвинен в кражба от жена.

В съобщението не се предоставят подробности за обвиненията, позовавайки се на чувствителността на въпроса. Москва е уведомила Държавния департамент на САЩ за криминалното задържане на войника в съответствие с Виенската конвенция за консулските отношения.

"На 2 май 2024 г. руските власти във Владивосток, Русия, задържаха американски войник по обвинения в престъпно поведение“, каза армията.

Арестът на войника беше съобщен първо от NBC News.

Руското посолство във Вашингтон не отговори веднага на исканията за коментар.

Руският всекидневник Известия, цитирайки неназован източник, пише, че базираният в Южна Корея сержант от армията се е срещнал по интернет с жена от далекоизточното руско пристанище Владивосток.

Според "Известия“, двойката е живяла заедно известно време. Но той я набива и открадва 200 000 рубли (2200 долара) от нея.