Американски волейболен отбор пристигна в София за контроли

Спорт
18:39 - 15 Декември 2023
4155
Американски волейболен отбор пристигна в София за контроли

Един от най-известните американски клубове по волейбол - "Пинакъл", пристигна у нас за серия от контролни срещи в зала "Левски София", съобщиха от "синия" клуб.

"Пинакъл" е основан от легендарния треньор Алън Найп и Ник Макрей, който също има успешна кариера като специалист в този спорт.

Посещението на американците е по линия на партньорството между "Левски София" и университета в Лонг Бийч, където треньор е именно Алън Найп.

Бившият селекционер на САЩ проведе треньорски семинар в България по-рано тази година, по покана на нашия клуб.

За калифорнийския университет пък играе "синият" юноша Лазар Бучков, от следващата есен към него ще се присъединят други две момчета от школата на "Левски" -  Симеон Николов и Александър Къндев.

Днес водения от МакКай Смит тим отстъпи с 0:5 в тренировъчна игра срещу смесен отбор на "сините" формации под 20 и под 18 г.

Утре от 13 ч ще бъде втората им приятелска среща, а в неделя американците ще играят срещу "Софийски университет".

Последният им мач ще бъде в понеделник от 14,30 часа срещу националния ни отбор за момчета под 18 г., който също ще изкара мини лагер в зала "Левски София".

"Впечатлени сме от условията тук. Състезателите, които видяхме днес, са на много добро ниво. Щастливи сме да посетим София и да изиграем такъв брой срещи. Със сигурност бихме дошли отново", коментира наставникът на "Пинакъл".