Американският посланик в Москва се връща във Вашингтон за консултации

Политика
15:46 - 20 Април 2021
2454
Американският посланик в Москва се връща във Вашингтон за консултации

Джон Съливан, американският посланик в Руската федерация, потвърди, че се завръща във Вашингтон за консултации, съобщи РИА "Новости", ден след като изданието Axios тиражира новината за прибирането му в САЩ по семейни причини и служебни срещи с новата администрация на САЩ.

Сега той обяснява, че отсъствието му няма да е дълго - за няколко седмици, след което ще се прибере в Москва за подготовка на евентуална среща на върха между президентите Джо Байдън и Владимир Путин.

"Уверен съм, че е важно да проведа преки разговори с новите ми колеги от администрацията на президента Байдън във Вашингтон за състоянието на двустранните отношения. Освен това не съм виждал семейството си вече повече от една година и това е още една важна причина да се прибера у дома.

Ще се върна в Москва в следващите няколко седмици, преди да се състои срещата Байдън - Путин", цитира думите му руската агенция.

В средата на март за консултации в Русия беше извикан  посланик Анатолий Антонов и не е известно кога ще се завърне във Вашингтон. Това стана след, като в телевизионно интервю Байдън заяви, че за него Путин е убиец.