АМИ СЕГА? Политологът на Радев се отрече от Ванчето Григорова

Моделът ГЕРБ не може да бъде свален от власт само защото кандидат кметът е синдикалист, тоест “беден”

Политика
13:16 - 03 Октомври 2023
7795
АМИ СЕГА? Политологът на Радев се отрече от Ванчето Григорова

Младият путиноид Слави Василев, известен като Политолога на Румен Радев, публично се отрече от кандидатката на БСП за кмет на София Ваня Григорова и дори я нарече "евтина популистка". Каква е играта на "Дондуков" в предстоящия вот предстои да видим, но първо да се насладим на изящните слова на Славчо.

Понеже се чудя за кого да гласувам за кмет на София реших да споделям с Вас впечатления от кампанията и кандидатите. Няма да го правя систематично, а когато нещо ми направи добро, или лошо впечатление.

Започвам с Ваня Григорова защото я гледах преди малко при Лова Крумова, по Нова. Линията, която тя е избрала за кампанията си - да се представи като кандидата на “бедните” срещу “корумпираните богати” - е обикновен, евтин популизъм. Ако смята да спечели кметското си място атакувайки успеха на други кандидати, и да ги представи като “корумпирани защото са богати”, е проява на лош вкус и слаба политическа стратегия. Подобна риторика показва липса на съдържание в дълбочина. Това е, освен всичко останало, и проява на неуважение към интелекта на избирателите. 

Моделът ГЕРБ не може да бъде свален от власт само защото кандидат кметът е синдикалист, тоест “беден”. Дори намирам причини да смятам обратното за валидно. Почтеността не е функция на размера на банковата сметка. Политическата алчност е присъща както за богати, така и за бедни. Ваня Григорова трябва да говори повече за София и за самия модел на управление на ГЕРБ, а не толкова за опонентие й, и то по такъв начин. Добре ще е нейните медийни съветници да я посъветват в тази насока.

Васил Терзиев може да бъде атакуван по много теми - от начина, по който се отказа от семейните си корени, през некомпетентността, доказана многократно през последната година и половина, присъща за ръководните решенина на ПП/ДБ, до очевидната му липса на административен опит. Неговият успех в бизнеса обаче не е сред тях.

Ваня Григорова, която иначе ми беше симпатична, ме загуби.