Ампутираха пениса на бебе след объркано обрязване

Едномесечният Мохамед Хелми едва не умрял заради стегната превръзка

Актуални новини
13:25 - 16 Юли 2019
27053
Ампутираха пениса на бебе след объркано обрязване

Безобразна лекарска грешка в държавната клиника "Шубра-Ел-Хейма" в Кайро подпали общественото мнение в Египет и накара хиляди възмутени граждани на излязат на улиците. Новороденият Мохамед Хелми загуби пениса си след несполучлив опит за обрязване.

Ужасяващата история разказва в социалните мрежи първо бащата на едномесечното бебе Ашраф Хелми. Той отвел малчугана за ваксинация, но след прегледа докторите му предложили да обрежат детето. Ашраф, който живее на близо 300 км от Кайро, решил да убие с един куршум два заека и се съгласил.

Хелми-старши се стреснал сериозно, когато се оказало, че интервенцията ще бъде проведена в кабинета на лекаря, а не в манипулационна. "Щом го видях как стегна пишлето на детето с турникет и занемях от ужас. Казах му, че е твърде стегнато, но докторът ме погледна презрително: "Знам какво правя", разказва потресеният родител пред местна телевизия.

Без да навлизаме в детайли, няколко дни след като се прибира у дома, малкият Мохамед развива гангрена, некроза и се налага членът му да бъде спешно ампутиран. Ашраф заплашва да съди болницата за $3 000 000 обезщетение, а от "Шубра-Ел-Хейма" твърдят, че бебето е получило инфекция заради ниската хигиена в дома си. Египетското министерство на здравеопазването поръча независимо разследване на драмата.