Ана Бърнабич отива в Косово

Балкани
12:08 - 03 Септември 2022
2533
Ана Бърнабич отива в Косово

Сръбският премиер Ана Бърнабич ще бъде на еднодневно посещение в понеделник, на 5 септември, в Косово, където ще посети Косовска Митровица, Звечан и Лепосавич, предаде Танюг.

Тя ще бъде придружавана от директора на Службата за Косово и Метохия Петър Петкович и директора на Службата за информационни технологии и електронно управление Михайло Йованович.

Бърнабич ще започне посещението си в населената предимно със сърби северна част на страната в понеделник сутринта в Косовска Митровица, където ще посети първия мултимедиен център в северно Косово и Духовната академия.

След това е предвидено посещение в манастира Банска в община Звечан.

В община Лепосавич министър-председателката ще посети следобед социално слабото семейство на братята Радосавлевич, които официално се нанасят в нова къща, построена със средства на правителството на Сърбия.

Посещението на премиера Бърнабич в Косово и Метохия беше обявено в четвъртък, 1 септември, 72 часа преди осъществяването му, в съответствие със Споразумението за официални посещения, напомня Танюг.

Посещението на сръбския премиер в Косово има за цел да предаде послания за запазване на мира и стабилността, допълва агенцията.