Анализатори: Божков има капацитет да злепостави властта

Ако обвиняемият бизнесмен извади доказателства за твърденията си, може да свали правителството, смята Кольо Колев

Политика
10:51 - 08 Юни 2020
4527
Анализатори: Божков има капацитет да злепостави властта

„Васил Божков има капацитет да злепостави властта. Той е човек с много контакти, с много дълга бизнес история, познава добре участници във всички управления по време на прехода. Но не виждам доказателства за всичко, което говори”, коментира в предаването на "Здравей, България" на Нова телевизия политическият анализатор Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Според него, ако бизнесменът има проблеми с някого, то те са със съдебната и законодателната власт. Последната забрани съществуването на частните лотарии. „Относно отношенията между Божков и неговите съдружници и Комисията по хазарта бих казал, че той се ползва с известна доза комфорт. Атаката срещу изпълнителната власт е плосък сюжет”, коментира той и добави, че това е атака за разклащане на държавата.

По думите на социолога Кольо Колев ударът не е срещу държавата, а срещу управляващите и попада в много слабо защитено място. „Всяка власт е обременена с корупция. Тук точно за това става дума. Много често тези съмнения са потвърждавани”, заяви той, което предизвика реакцията на Георги Харизанов, който го репликира: "Говорете истината! Особено когато сте пред камерите на едно отговорно предаване."

Кольо Колев обаче продължи, че ако обвиняемият бизнесмен извади доказателства за твърденията си, може да свали правителството. Но ако няма такива, всичко ще остане само съмнение. Според него целта на Божков е дестабилизиране на сегашното управление, а не държавата.. "Без всякакво съмнение това е опит за удар срещу тях", каза Кольо Колев.

Снимка: LAP.bg