Ананиев: Мнозинство без компромисни участници - за да се справим със задкулисието

Новини
12:30 - 31 Юли 2022
3702
Ананиев: Мнозинство без компромисни участници - за да се справим със задкулисието

Само мнозинство без компромисни участници в него може да се справи със задкулисието у нас. Това заяви Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната".

Към момента въпросът за евентуална предизборна коалиция с "Демократична България" остава отворен като, според Ананиев, е най-добре е да се намери формулата, при която формациите ще излъчат най-много народни представители.

За съжаление, чадърът, който има задкулисието от прокуратурата, затруднява различни действия в различни посоки, които трябва да се случат. А те ще се случат, когато - първо, има мнозинство, в което няма компромиси, защото ИТН беше един компромис и го доказаха, че са компромис и всъщност, мнозинство, което работи за България и българския интерес, защото това, което виждаме е, че от години не се работи за българския интерес в много сфери, изтъкна той.

От думите му стана ясно още, че евентуална коалиция с БСП е възможна, но след изборите.

В отговор на въпрос дали от "Продължаваме промяната" биха направили компромис за разговори с ГЕРБ в името на това да не се стигне до съставяне на проруско правителство у нас, Ананиев коментира, че не вижда как може да се води диалог с бившите управляващи докато ГЕРБ не се извини на избирателите за свършеното от тяхното управление и не се дистанцира от Бойко Борисов и неговите министри.

Трябва малко да можеш да погледнеш от по-високо, а не тесните си икономически интереси. Ахилесовата пета на Борисов е Барселона, но и там се покрива от прокуратурата - едни много папки пристигнаха и още чакаме да се преведат от прокуратурата. А испанският език не е чак толкова труден. С този чадър няма как да се случи съдебна реформа. Не забравяйте, че хората искат справедливост, допълни депутатът от "Продължаваме промяната".

От октомври до април има осигурени 7 танкера с газ за България като процедурата трябва да бъде завършена с подпис от служебния кабинет на 19 август, уточни Ананиев. И добави, че все още обаче няма осигурено трасе, по което да получим договорените доставки.

Разбира се, как да стигне газа до нас е много важно, но въпросът е че го има. Ние го намерихме газа. По цял свят проблемът е да намериш газ. След това е да намериш инфраструктура, по която да стигнеш. Затова беше важна тази диверсификация с гръцката връзка, която беше забавена с години, каза в предаването "Денят започва" по БНТАнаниев.

Относно провалените договори за поддръжката на пътищата Настимир Ананиев коментира, че управляващите са били саботирани от ГЕРБ и ДПС, които с действията на практика саботират и предстоящия служебен кабинет.

Той допълни, че последните седмици е имало воля от страна на управляващите да се разплатят с изрядните пътностроителни фирми, но това не е било прието от останалите членове на парламента.