Анчелоти: Джуд е дар за футбола

Спорт
13:03 - 30 Ноември 2023
1508
Анчелоти: Джуд е дар за футбола

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти коментира победата с 4:2 срещу Наполи у дома. „Лос бланкос“ са с пълен актив от 15 точки на върха в класирането в група C на Шампионска лига.

Италианският специалист засипа с похвали Джуд Белингам, като заяви, че е дар за футбола.

„Получи се оспорван мач срещу изключително качествен съперник. Владеехме добре топката, не прибързвахме. Може би можеше да се представим малко по-силно в защита, да бъдем по-организирани и агресивни в дефанзивен план.

Бяхме поуморени към края. Имаше играчи с крампи, но двубоят беше много интензивен, с много тичане между двете наказателни полета. Доволен съм, защото когато изглеждаше, че нямаме необходимата енергия, за да спечелим, показахме точно обратното и записахме пета победа в пет мача", каза Анчелоти, след което премина на темата Белингам.

„Всеки ден Джуд ни изненадва с нещо. Във всеки мач. Може би не само нас, но и целия свят. Белингам е дар за футбола, не само за нашия клуб. Хората навсякъде се радват да видят момче с неговия талант и потенциал. Надявам се да продължи по този начин"

„Той се адаптира много бързо към състава. Сериозен професионалист е. Работи здраво и се разбира добре със съотборниците си. Трябва да подобри испанския си, но както се казва - никой не е перфектен".

„Хубавото е, че когато при него головете липсват, той не губи увереност. Не спира да прави точните неща. Той е наистина много талантлив. Просто понякога е въпрос на време", каза още Карло Анчелоти.