Aнчелоти призна: Ще съхраним силите на уморените

Спорт
16:59 - 12 Май 2023
2025
Aнчелоти призна: Ще съхраним силите на уморените

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори преди утрешния мач на тима си срещу градския съперник Хетафе.

"Справяме се доста добре с натоварения цикъл. Имаме въпросителни за някои играчи, които получиха удари в мача срещу Манчестър Сити и не тренираха - Бензема, Алаба, Родриго. Себайос и Менди се завърнаха и могат да играят утре. Отборът е добре и е мотивиран да спечели", започна той.

Италианецът се върна отново и към изминалата среща от Шампионската лига с "гражданите": "Мачът от вторник не е темата, която ни занимава днес, но това беше мач, който имаше много аспекти. С поглед към дефанзивния аспект и в офанзивен план бяхме добри. Фокусът ни е върху утрешния мач".

Анчелоти внесе още яснота около играчите, които ще използва в мача с Хетафе. "Куртоа ще играе утре... и Винисиус също, не знам дали ще играе от самото начало, но ще вземе участие. Разбира се, трябва да взема всичко под внимание. Утрешният мач изисква много от нас срещу отбор, който се бори да не изпадне. Имаме нужда от свежест и енергия. Мачовете изискват да играем по най-добрия начин, на който сме способни... и да ги спечелим. Един добър мач утре те държи в добра динамика".

Наставникът на Кралския клуб коментира и дали ще има много ротации в тима му и дали играчите ще се пазят за реванша срещу Манчестър Сити: "Не, не бих го разбрал. Има много отбори, които си избират мачовете... Това не е нашият случай. Искам да запазя играчите, които са уморени, но тези, които са добре, ще излязат на терена. Утрешният ни състав ще бъде много конкурентен. Не мога да ви дам единайсеторката сега, защото не искам да давам предимство на моя приятел Бордалас (б.ред. - треньорът на Хетафе)", каза още Анчелоти.