Анди Мъри се върна в шеста глуха

Британецът ще играе на чалънджър турнир в Майорка след 14 години

Тенис
13:40 - 22 Август 2019
1778
Анди Мъри се върна в шеста глуха

Тенис звездата Анди Мъри се върна 14 г. назад в кариерата си. Британецът се принуди да играе на турнир от категорията чaлънджър, шестото ниво в АТП.

Причината е, че Мъри има спешна нужда от точки, за да се издигне в ранглистата и отново да е част от най-добрите в света, след като пропусна седем месеца заради операция на тазобедрената стават. В момента 32-годишният тенисист е на 329 място. Мъри не беше участвал в турнири от толкова нисък ранг от 2005 г., когато спечели надпреварите в Аптос, Калифорния и Бингхамптън, Ню Йорк.

Мъри се завърна на корта на сингъл преди десетина дни на мастърса в Синсинати, където отпадна още в първия кръг от Ришар Гаске.

Шотландецът направи и невъзможното отново да играе тенис на високо ниво, след като преди седем месеца претърпя операция по смяна на тазобедрена става. Тогава той не беше сигурен, че ще може отново да играе тенис, но го направи. Първоначално той се завърна на корта на двойки, като спечели с Фелисиано Лопес турнира в Куинс. След това Мъри участва на двойки и в Ийстбърн, Уимбълдън, Вашингтон и Монреал, за да се появи на корта поединично в Синсинати.

Снимки: АТП