Андреа Мориконе и Виктор Чучков пишат "Писма от бъдещето"

Звездният концерт е в зала "България" на 20 октомври

Култура
12:15 - 09 Октомври 2019
1879
Андреа Мориконе и Виктор Чучков пишат "Писма от бъдещето"

Андреа - известният композитор и диригент от легендарната фамилия Мориконе пристига в България, за да дирижира концерта-спектакъл на Виктор Чучков "Писма от бъдещето". В програмата на концерта, който ще се състои на 20 октомври в зала "България", са включени любими произведения, изпълнявани и записвани от Чучков, сред които "Патетичен концерт" от Лист-Дарваш, както и емблематичната му композиция за симфоничен оркестър, пиано, рокгрупа и глас "Писма от бъдещето", вдъхновена от "Марсиански хроники" на Бредбъри.

Към звездната компания за това изпълнение се присъединяват Камелия Тодорова, китаристът Мирослав Иванов, Ивайло Звездомиров - бас, Стоян Янкулов - Стунджи - ударни и Ясен Велчев - пиано. Носител на наградата БАФТА Андреа Мориконе става популярен с музиката към филма "Ново Кино Парадизо", написана в колаборация с легендарния му баща Енио. На концерта в София ще прозвучи любовната тема от филма, която изстрелва Андреа сред най-търсените филмови композитори.


Композитор и пианист Виктор Чучков е автор на опера,творби за симфоничен и камерен оркестър, камерна музика, музика към игрални, документални и анимационни филми. В творческата му биография са вписани и някои от най-обичаните български детски песни. Той е и сред първите композитори у нас, които експериментират в областта на електроакустичната музика. Като концертиращ пианист изнася рецитали, гостува на оркестри в Италия, Холандия, Бразилия, Русия, САЩ, Малайзия, Македония и др.

На концерта "Писма от бъдещето" ще бъде представена колекцията "1 111 минути" с изпълнения и творби на Виктор Чучков.