Андреа: Пайнера е един алчен човек!

През ключалката
15:06 - 06 Декември 2019
34445
Андреа: Пайнера е един алчен човек!

Андреа избухна с нова доза нападки към „Пайнер” и собственика на музикалната компания – инж. Митко Димитров. Повод за това бе годишния концерт на „Планета“ в Пловдив.

Във вечерта на провеждането му, доверявайки се на живите включвания от залата на фенове, тя коментира, че залата е празна и липсват големи звезди, без които шоуто не е на нужното ниво. Меломани в мрежата станаха свидетели и на спор по темата с Галин, който я обвини, че завижда, защото няма участия.

Часове по-късно изпълнителката, която преди години получи голямата слава и се утвърди като звезда именно с „Пайнер“, атакува продуцентската компания като изказа своята гледна точка. Lupa.bg публикува текста без редакторска намеса:

„Без да казваме истината, няма как да се развиваме. Жалко, но още не сме се развили като музикално общество дотолкова, че основните поп фолк изпълнители да проумеят, че не трябва да ги е страх да се откачат от някаква си фирма, която им определя нейните си правила и си гледа само нейните интереси. Един алчен човек, който ги манипулира и всяческа драпа да държи монопола над всички заведения именно чрез тях, които той ограбва с 30,40, 50 дори 60 процента от хонорарите от участия и 100 процента от авторските права и дигиталните продажби, а те милите дори не осъзнават и едвам намират пари за песни и клипове. Понеже взимат минимално от музиката, някои дори намират мъже, които да им дават срещу нещо си. Жалко, много жалко за колегите, звездите, които са идоли на много хора. Страха български, робското мислене. А сме в 21-и век. Много жалко за България, много жалко за българската музика и този уникален жанр поп фолк. Хора, колеги, фенове, родители.. жалко за нас. Никой не е виновен“.

И докато едни от последователите й я подкрепят за смелостта да каже своята истина, други й напомнят, че откакто е напуснала фирмата все по-рядко пуска нови песни и няма участия.