Анелия и Графа ще пеят за 50 години трад Лъки

Очаква се в родопското селище да се върнат стотици хора, живели някога там

Новини
11:57 - 06 Август 2019
4838
Анелия и Графа ще пеят за 50 години трад Лъки

С богата културна програма, община Лъки ще отбележи 50 години от създаването на град Лъки, 60 години на Лъкинска обогатителна фабрика и Деня на миньора. Това каза за БТА кметът на общината Валентин Симеонов.

По традиция честването ще се състои на 30 и 31 август, когато се очакват в родопското градче да се върнат стотици хора, живели някога в Лъки и техни наследници. 

Празникът започва в петък с изпълнения на формация "ПИМ, концерт на народната певица, родом от Родопите, Росица Пейчева и фолклорна формация "Етноритъм". В събота честването ще започне с представления на кукления театър от Пловдив и самодейни състави от селата Манастир и Борово. 

Официалното откриване е в 12,00 часа с приветствие към жителите и гостите на града на кмета Валентин Симеонов. Ще бъдат връчени награди на служители от рудодобива и рудопреработването. 

Празникът ще продължи с богата програма с участието на Веселин Маринов, Вилиана и Румен Ангелови, народен оркестър "Пловдив", родопската певица Албена Гърбева, Анелия и Графа. Ще завърши с празнична заря и народно хоро.