Ангел Джамбазки: ЦИК, спите ли? Доган агитира на турски!

Зам.-председателят на ВМРО негодува, че АПС нарушава Изборния кодекс

Политика
14:15 - 14 Октомври 2024
9437
Ангел Джамбазки: ЦИК, спите ли? Доган агитира на турски!

Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки 

Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки сръчка Централната избирателна комисия, като я призова да не спи, а да е по-бдителна по време на предизборната кампания. Той публикува гневен пост в социалната мрежа, в който оповестява, че "Алианс за права и свободи" на Ахмед Доган агитира на турски език. 

Ето какво точно алармира Джамбазки във фейсбук: 

"Възроденото" А Пъ Съ на бай агент Сава нарушава брутално Изборния кодекс и агитира директно на турски език. Това е очакваното развитие - от "сараи" към агитация на турски, след това "гяури" и "рум-миллет". "Ибрикчии" и "дюнме"-та в листите им има достатъчно.
Централна Избирателна Комисия, спите ли?

От страницата на ДПС във фейсук пък става ясно, че става дума за предизборна среща в град Сарай, Текирдаг.  На нея са присъствали наши изселници и гостите - кандидат-народните представители Фатме Рамадан и Реджеб Черкез, общинският съветник в Гоце Делчев Джалил Бошнак, отговорникът на ДПС за район Тракия Гюнер Четин, както и депутатът от турския меджлис от Народнорепубликанската партия Илхами Йозджан. Домакън на срещата е бил кметът на община Сарай Абдул Ташясан.