Ангел Кунчев пак плаши с морги

Общество
11:58 - 22 Януари 2021
3099
Ангел Кунчев пак плаши с морги

Националният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев разкритикува остро обществените мнения срещу ваксините. На среща с учителите в село Бояджик той отново отвори морбидната тема и цитира своите колеги във Великобритания, които са взели решение в края на миналата седмица да отворят 4 мобилни морги, защото умирали по 1600 души от коронавируса.

"Като ни е толкова акълът, ще мрем", коментира той по отношение на традиционните нагласи на българина да поставя доброволните ваксини. Кунчев имаше предвид конкретно имунизирането срещу рак на маточната шийка, ротавирусните инфекции. 

Той каза още, че няма да има нищо чудно в края на годината страни като Израел и Южна Корея да са си върнали нормалния живот, докато ние все още бихме се борили с COVID-19. 

"Всеки сам решава", допълни зам.-образователната министърка Таня Михайлова на срещата с даскалите. "Вчера бях в няколко училища, където има перфектна организация на дистанционното обучение, но всички - и учители, и ученици искат да са в класните стаи", каза още тя.