Ангела Меркел: Германия дава 4 млрд. евро за борбата с климатичните промени

Същевременно германското министерство на развитието обеща 200 милиона евро за програмата за защита на горите по света

Свят
20:37 - 23 Септември 2019
2389
Ангела Меркел: Германия дава 4 млрд. евро за борбата с климатичните промени

Германия се готви да удвои финансовия принос в борбата с климатичните промени, така че сумата, която да предостави да стане 4 милиарда евро. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел на световната среща за климата в ООН, предаде ТАСС.

"Германия вижда своята отговорност в международен и в национален контекст. Що се отнася до международния контекст ние ще удвоим средствата за борба с климатичните изменения в света в сравнение с 2014 г. и те ще станат от 2 на 4 милиарда евро", каза тя.

По думите на Меркел климатичните промени могат да бъдат спрени само с усилията на цялата международна общност.

"Сблъскахме се с глобални предизвикателства, чийто отговор може бъде намерен само със съвместни усилия", предупреди Меркел и каза, че международната общност трябва да се ръководи в действията си от Парижкото споразумение за климата.

Същевременно германското министерство на развитието днес обеща 200 милиона евро за програмата за защита на горите по света, предаде ДПА.

Програмата бе създадена от германския министър на развитието Герд Мюлер и от президента на световната банка Дейвид Малпас с цел защита на горите. Създателите й се надяват да получат 1 милиард долара финансиране за нея.