Ангелкова: Нямам къща никъде

Министърката на туризма разтревожена, че Валери Симеонов се фиксирал необяснимо в нея

14:03 - 11 Април 2019
1327
Ангелкова: Нямам къща никъде

Нямам къща никъде, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова на извънреден брифинг във ведомството си, за да отговори на обвиненията, идващи от лидера на НФСБ Валери Симеонов, че се шири в голяма къща, която не е декларирала, в полите на Витоша.

"Сигурно аз съм виновна, че не е слънчево навън. Но ми е много обидно вместо да говорим за летния сезон и за сектора, за това, което сме приели като приоритети и го изпълняваме, отново да съм принудена да обяснявам неистини, внушения и непроверени факти от един бивш вицепремиер", оплака се Ангелкова и обясни, че е декларирала ясно всички имоти, с които разполага, както и че можела да докаже всеки лев, с който те са били купени. Тя напомни, че България е правова държава и призова органите да си свършат работата, за да се борави с факти. "Всички сме отговорни пред обществото за това да използваме факти и документи, а не да се работи на махленски принцип", добави тя. 

Нямам къща, нито в София, нито в България, нито някъде извън страната. Имам апартамент, ясно описан в моята декларация. Докато в началото приемах с чувство за хумор необяснимата фиксация върху себе си, но вече започна да ме безпокои, подчерта министърката. 

Къщата, за която Симеонов говори, била собственост на родителите на съпруга й от 2006 г., много преди тя дори да го е познавала на живо. "Всеки от нас има семейство, ходят на гости на родителите си за празници и това не е престъпление. Да, била съм на рождени дни на мои приятели в техни къщи, съответно трябва ли пак да давам брифинг за това", попита Ангелкова и подчерта, че това е последният случай, в който дава изявление по темата. 

Снимка: Агнес Методиева