Валери Симеонов : Кой е министърът с луксозна къща в Бистрица и 3 апартамента

Шефът на НФСБ показа снимки на част от имота, охраняван от бяло куче

Новини
12:50 - 11 Април 2019
4626
Валери Симеонов: Кой е министърът с луксозна къща в Бистрица и 3 апартамента

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пак хвърли имотна загадка за разшифроване. Той оповести, че действащ министър живее в луксозна къща в Бистрица, на улица "Липа", като имението се разпростира върху 2,5 декара площ. Бившият вице онагледи със снимки части от имота и дори показа фото на бяло куче отпред. "Доста луксозен имот, в който се живее от години", заключи шефът на НФСБ. Симеонов отново не назова името на привилегирования обитател на имота.  

Симеонов допълни сензацията с информацията, че обитателят на къщата има три апартамента в София. Въпросният министър обаче не в декларирал, че живее в друг имот, както е по закон.

"Нека комисията да установи чий е! Това е най-интересното. В чий имот живее този министър? Редно е да бъде проверено", призова Симеонов и не можел да отговори на кого е имението, защото и той получавал сигнали на парче и анонимно. "Ако излезе този имот собственост на някоя групировка, например? Ще бъде интересно", подхвърли той.

Миналата седмица от НФСБ поискаха от прокуратурата да провери имотите на министърката на туризма Николина Ангелкова, а сега пишели отново сигнал да я проверят защо тя обитава четвърти имот, който не е неин, а не го е декларирала, както изисква законът. Този намек на вицето наведе на мисълта, че Симеонов отново се цели в Ангелкова. 

Самият Симеонов е разследван от прокуратурата за евтини имоти, купени в Слънчев бряг като собственост на фирмата му СКАТ. Снощи стана ясно, че бившият вице си е купил толкова изгодно право на строеж в Слънчев бряг, че целият масраф му излязъл 900 лева.      

Симеонов обясни, че още не знае кой е подал сигнала, но когато разбере, ще го съди.

"В целия сигнал не се говори за имущество на Валери Симеонов. Говорим за фирмени дела. Говорим за сделки, извършени преди да вляза в политиката, а и тези сделки са проверявани от НАП", обясни той.