Ангелкова: Отвратена съм от това, което се случва

Цялата партия сме зад гърба на премиера, заяви министърът на туризма

Топ
08:57 - 18 Юни 2020
3589
Ангелкова: Отвратена съм от това, което се случва

Изключително съм отвратена от това, което се случва, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по Нова тв.

"Вместо битката да се води с политики, се води с компромати. Това е дъното. Поведението на Цветан Цветанов не е мъжко, не е достойно. Не разбирам как структурата, която те е създала като политик, да се променят толкова, че вече да не стават. Ще устоим, защото имаме работа. Защото имаме важна работа. Възможни са всички сценарии. Как си представяте, че вас може да ви снимат докато спите", допълни тя.

"Абсурдно е да се твърди, че тапите са нарочни, за да отидат хората на родното Черноморие. За това бяха виновни гръцките власти. Премиерът искаше да отвори границите още от 1 юни. Всеки трябва сам да реши къде да почива. Но не разбирам как това, което се случва при съседите, трябва да е инспирирано от нас", допълни Ангелкова.

"Да има сигнали, които отвращават хората. Но те се превръщат в нещо нарицателно, които удрят по хората, които работят здраво, за да предлагат добър продукт. Има един малък процент, който разваля всичко. Плажните принадлежности не трябва да се смесват с търговската площ. Конкретното нарушение с 8 лева кафето има предупреждение и ще бъде санкциониран, ако продължава. Защото става въпрос за допълнителна търговска площ. И липсва табела. И въвеждат хората в заблуждение. И така сриваш всичко", допълни тя.

"Не знам на кой му е хрумнало да търси 5 лева за уайфай. Това е на "Панорама Юг". Но това се предлага и няма как да го санкционираме. И не разбирам как с такива единични примери се очерня всичко", каза още Ангелкова.

"Стартирахме рекламната си кампания още от края на април. Тогава още не бе ясно кога ще мине кризата. Вече имаме нови клипове. Общо са 54. Във всички варианти. Стартирахме от понеделник във всички съседни държави, в Германия, в Скандинавия, във Вишеградската четворка", допълни тя.

"Бюджетът за реклама е 12 милиона лева. От другата седмица стартира по CNN. В Германия ще бъде по RTL. И половината е в праймтайма", каза Ангелкова.

"На 26 юни е потвърден първия полет от Амстердам. Защото ни избра водещия туроператор в Нидерландия. В момента, ако реализираме всички чартърни полети, особено тези от Великобритания и Русия, ще загубим 40 на сто. Реалният е около 50 на сто", добави тя. 

Не ми е приятно това, което се случва на Алепу, категорична е Ангелкова. Тя ще почива отново на българското Черноморие. "И на север и на юг. 5 дни на север, 5 дни на юг. Ще бъде и на "Златни пясъци", и на "Албена", и на "Слънчев бряг" и в Созопол", категорична бе тя.