Ангелкова прави 7 СПА дестинации

Лечебният туризъм е занемарен, отсече ресорният министър

Новини
08:22 - 17 Март 2019
3151
Ангелкова прави 7 СПА дестинации

Специализираните балнео и СПА бази не се използват достатъчно и на места са дори занемарени, показват проучвания на туристическото министерство. Това обяви ресорният министър Николина Ангелкова по време на посещението си в Нареченски бани, цитирана от пресцентърът на ведомството.

За да рекламира лечебния туризъм министерството създаде 7 балнео- и СПА дестинации. „Тази година сме се ангажирали да представяме по-малките населени места, които имат добри възможности в този подсектор“, поясни Ангелкова.

Съвместно със здравното министерство се подготвя списък с възможни проекти, които да се представят на бизнеса за публично-частно партньорство. Освен това в Закона за туризма са посочени приоритетни условия за курортите, и в частност за националните курорти, сред които за балнеология е и Нареченски бани.

По думите на Ангелкова в момента се разработва втория етап от Инвестиционната карта в туризма. В рамките на Международното туристическо изложение ITB в Берлин е проведен форум с представители на германските здравни каси и през този април предстои те да направят обиколка в България, е обявил туристическият министър.

Както в Наречен, така и в Сапарева баня водите са на едно от първите места по минерализация и лечебни качества. Ще съдействаме този ресурс да бъде използван пълноценно, отсече министърът.