Ангелкова разхожда новия нос и в 45-ото НС

Личности
09:04 - 10 Април 2021
6304
Ангелкова разхожда новия нос и в 45-ото НС

От 5 мандата в 9-и Кърджалийски многомандатен избирателен район 4-те получават кърджалийци. Това са Цвета Караянчева, която водеше листата на ГЕРБ, и Мукаддес Налбант, Байрам Байрам и Адлен Шевкед, които са четвърти, пети и шести в списъка на ДПС. Петият мандат в Кърджали е на софиянеца Максим Генчев.

Освен 4-мата кърджалийци с кърджалийски мандати, в парламента влизат още нашенци: почетният гражданин на Кърджали Вежди Рашидов – от Пловдив, където бе трети; учителката от Черноочене, която беше втора в кърджалийската листа на „Има такъв народ“ Юлия Чортленева – от Плевен, където бе трета; джебелчанинът Танер Тюркоглу – от Пловдив – област, където бе поставен втори в листата на партията на Слави Трифонов, пише 24rodopi.com.

Другата кърджалийка в новия парламент е бившият министър на туризма Николина Ангелкова. Тя е избрана като №3 в листата на ГЕРБ в 26-ти Софийски изборен район и ще разхожда новия си нос и в 45-ото НС.

Реално от избраните 8 кърджалийци живеещите тук са само 5 – Караянчева, Байрам, Шевкед, Чортленева и Тюркоглу, като най-дълго в областта в последните 10 години са пребивавали Байрам и Чортленева.

Рашидов, Налбант и Ангелкова от години живеят в София.