Ангелкова: Учащите туризъм са ключът за развитие на сектора

През 2018 г. в цялата Софийска област са реализирани общо близо 807 000 нощувки

Политика
19:24 - 22 Май 2019
2514
Ангелкова: Учащите туризъм са ключът за развитие на сектора

Вашата работа е ключова за устойчивото развитие на туризма и ние ще продължим да насърчаваме усилията за висококвалифицирана подготовка на рецепционисти, бармани, готвачи и други изпълнителски кадри. Всички те дават съществен принос за формиране на имиджа на страната като конкурентна и търсена дестинация.

Това е заявила в Пирдоп министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с преподаватели и ученици от Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии "Никола Димов", информира БТА, позовавайки се на министерството на туризма.

Кадровият въпрос в туризма е сред приоритетите в управленската политика на третия кабинет на премиера Борисов, е отбелязала Ангелкова. Тя е обърнала внимание върху перспективите на Средногорието като дестинация за четири сезона. През 2018 г. в цялата Софийска област са реализирани общо близо 807 000 нощувки в местата за настаняване с поне 10 легла, което е близо 9 на сто ръст спрямо 2017 г.

Ангелкова е акцентирала върху инициативата "2019 - година на вътрешния туризъм" и привличането на повече инвестиции, за което са нужни добре подготвени кадри. По-късно тя е връчила грамота от Министерството на туризма на Ваня Сараджова-Момчилова, председател на Туристическото дружество "Паскал" в Пирдоп, за неговия принос за развитието на туризма и по повод на 95 години от създаването му.

Церемонията се е състояла в рамките на традиционните културни празници "Влайкови дни" в града, които се правят за 27-ми път и събират много гости и туристи. На срещите и тържеството е присъствал и кметът на община Пирдоп Ангел Геров.

Снимка: БТА