Ангелов пусна заповедта за кръчмите (ДОКУМЕНТ)

Заведенията отварят при 50% капацитет, връщат децата в езиковите школи

Икономика
18:37 - 26 Февруари 2021
2343
Ангелов пусна заповедта за кръчмите (ДОКУМЕНТ)

Здравният министър проф. Костадин Ангелов пусна дългоочакваната заповед за отваряне на заведенията от 1 март, а на нощните барове и дискотеките - от 1 април, но при специален регламент. В наредбата му най-накрая се разрешава и присъственото обучение на всички ученици със сензорни увреждания, както и езиковите и образователните центрове - отново от 1 март. 

Конференциите, конгресите и семинарите, както и конкурсите и любимите на аутсорс компаниите тиймбилдинги също се пускат, но при 30% заетост. 

Посещенията в заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, с изключение на дискотеки, бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета им, не повече от 6 човека на маса, носене на защитни маски за лице от персонала и при ограничено работно време в границите между 6.00 и 23.00 часа. От 1.04.2021 г. се допускат и посещенията в дискотеки, бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове.

Посещенията в игралните зали и казина се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета им, носене на защитни маски за лице от персонала и посетителите и при ограничено работно време в границите между 6.00 и 23.00 часа.

Забраната за екскурзии организирано остава до 31 март.

Заповедта подлежи на обжалване в едномесечен срок от публикуването ѝ на интернет страницата на Министерството на здравеопазването, пред съответния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Тук можете да се запознаете с конкретните текстове и членове от съответния нормативен акт.