Ангелов: Съжалявам за Чорбанов, Covid става истина, когато ни настигне

Новини
18:46 - 21 Март 2021
12391
Ангелов: Съжалявам за Чорбанов, Covid става истина, когато ни настигне

COVID-19 е най-силният тест за истината - той ни показа къде е границата между това да казваш истината и това да не я казваш или премълчаваш. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов пред Нова.

"Съжалявам за проф. Чорбанов. Надявам се да се оправи, много е тежко заболяването. То става винаги истина, когато ни настигне", каза министърът във връзка с информацията, че проф. Андрей Чорбанов е в болница с коронавирус. 

"Нека да се научим на изкуството на малките крачки, за всяка една сложена маска, за всяко неотиване на публично събиране - нека да мислим да направим това, което целим", призова още министър Ангелов. 

По думите му никога отправната му точка не са били изборите. "Ако сме мислили само за тях, то действията ни нямаше да бъдат професионални. Аз съм хирург - свикнал съм на прецизност и точност в действията си. Не мога да влезна в операция, в която нямам стъпка по стъпка", обясни още той.

Преди два дни разбираме, че имаме вирус във Франция, който не може да бъде доказан с PCR. Единственото нещо, което можем да направим, е да се изправим срещу вируса, а това става с наука. 

"Нека да не мислим за след 10 дни. За каква политика става въпрос, когато болниците почват да се пълнят. Къде е политиката? Тези хора, които умират - политика ли е това? Защо говорим за политика? Не търсете конспирация там, където я няма. Ние сме лекари и искаме да помогнем на хората", каза проф. Ангелов във връзка с предстоящия локдаун утре.