Ангелов става депутат от Търново, Кралев влиза от Русе

25-и МИР изстрелва в парламента Корнелия Нинова

Новини
17:29 - 09 Април 2021
3631
Ангелов става депутат от Търново, Кралев влиза от Русе

Здравният министър проф. Костадин Ангелов ще е депутат от Велико Търново, като така освобождава място в листата на ГЕРБ във Варна, пише "24 часа". Транспортният министър Росен Желязков настоява да влезе в парламента от 24-и МИР в София и освобождава място в листата на ГЕРБ в Благоевград.

Спортният шеф Красен Кралев пък е заявил желание да бъде депутат от Русе. Така той освобождава място в листата на ГЕРБ във Варна.

Просветният министър Красимир Вълчев е заявил желание да е депутат от Шумен. Той освобождава място в Стара Загора от листата на ГЕРБ.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова очаквано е избрала да е депутат от 25-и МИР  в София. Така тя освобождава място в Пловдив. Вчера третият в листата на БСП в Пловдив Иван Петков - Бебето благодари за подкрепата във фейсбук, след като стана ясно, че става депутат.

По-рано днес стана ясно и, че Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!" ще е депутат от 25-и МИР в София. Той отстъпва мястото си в Пловдив на председателя на Единна Народна партия Мария Капон.

Избраните от два избирателни района имат срок до един ден от узнаването да заявят пред ЦИК от къде искат да са депутати. В неделя ЦИК трябва да обяви поименният списък на новите 240 народни представители.