Англия: Първа смърт от коронавирус

Последните данни: По света има 95 333 потвърдени случая на заразяване, от които 80 565 са в Китай

Здраве
07:27 - 06 Март 2020
5122
Англия: Първа смърт от коронавирус

Великобритания потвърди за първи смъртен случай от коронавирус, съобщиха медиците на Острова, цитирани от „Ройтерс”.

Става дума за възрастен мъж, който е имал и други заболявания. Той е починал в болница в графство Бъркшир. В сряда вечерта е откаран в болницата и е дал положителен резултат за коронавирус.

Британското министерство на здравеопазването вчера информира, че броят на пациентите с коронавирус в страната е нараснал до 115.

Здравните власти на Ирландия съобщиха за първи случай на заразяване с новия коронавирус без връзка с пътуване в засегнат район. В страната вече има 13 заразени.

Мъжът, който се е заразил на местна почва, е в болница в Корк. Той е бил диагностициран няколко дни след приемането му по друг повод, което поражда тревога за възможно заразяване на медицински персонал.

Meждувременно стана ясно, че положителни проби за коронавирус са били потвърдени за един от депутатите на Републиканската партия във френското Национално събрание, както и за един от административните служители в парламента, съобщи БГНЕС, позовавайки се на комюнике на председателя на френското Национално събрание Р. Феран.

"В контекста на коронавирусната епидемия, която се разпространява в цялата страна, Националното събрание беше информирано, че един депутат и един служител на тази институция на властта са заразени с вируса. Друг служител има съмнение за инфекция", се казва в съобщението.

В него се посочва, че депутатът е настанен в болница за интензивно лечение, а служителят, който работи в парламентарния ресторант, е хоспитализиран. Съобщава се, че от днес ресторантът е временно затворен.

Броят на заразените с коронавирус във Франция се увеличи до 423. От четвъртък в континенталната част на страната не е останал нито един регион без болни.

През последното денонощие в света са регистрирани 2241 нови случая на заразяване с новия коронавирус, от които 143 са в Китай, съобщи Световната здравна организация, цитирана от ТАСС.

С новите данни към момента в света има общо 95 333 потвърдени случая на заразяване с вируса, от които 80 565 са в Китай, а 14 768 - в други страни.

Починалите са 3015 души в Китай, в това число 31 през последното денонощие, а в останалата част от света са починали 267 души, в това число 53 през последното денонощие.