Английските медии разсипаха Лий Карсли

Националният отбор над Англия изживя срама от Гърция

Спорт
12:59 - 11 Октомври 2024
3435
Английските медии разсипаха Лий Карсли

Англия загуби от Гърция на Уембли с 1:2, а това бе първа победа на „елините“ над англичаните в историята. Английските медии засипаха отбора и треньора с негативни коментари след поражението.

„На Англия липсваше контрол и авторитет в халфовата линия и бяха порести в защита. Този подход може да работи само на PlayStation. Англия изглеждаше объркана“, пише The Guardian.

„В една почти напълно безлична вечер Карсли накара Гарет Саутгейт да изглежда така, сякаш всъщност знае какво прави, когато подготвя тактически план за даден мач“, допълва изданието в анализа си.

„Англия претърпя монументално поражение на Уембли. Карсли торпилира всичко с една от най-странните системи, които можеше да избере. Никой не можа да го разбере. Наследникът на Саутгейт имаше задачата просто да не се окаже катастрофа. Задачата не беше изпълнена успешно“, пък пише Телеграф.

„Гръцка трагедия. Англия беше безформена бъркотия. Беше неприятно препъване. Твърде рано е за коледни покупки, но това трябваше да е подаръкът, който всеки английски фен иска да разопакова – е, не се получи. През първото полувреме Англия се опита да играе един вид тотален футбол, но нямаше никаква система, това беше объркващо", допълва Daily Mail.

Във втория октомврийски мач Англия гостува на Финландия на 13 октомври.