Английското НСО няма да пази Хари и Меган

Принцът искаше да си плаща, отрязаха го

Шоу
20:28 - 23 Май 2023
3457
Английското НСО няма да пази Хари и Меган

Британският принц Хари загуби при обжалване в британски съд, след като правителството в Лондон бе отхвърлило искането му сам да плаща за защита от полицията, когато е в Обединеното кралство, предаде "Ройтерс".

След отказа от задължения на кралски особи и преместването в Съединените щати Хари и съпругата му Меган загубиха правото да бъдат пазени от полицията, което обикновно имат представители на британската монархия.

Миналата година британски съд прие искането му да оспори решението, с което се прекратява полицейската охрана, но днес отхвърли искането му да бъде преразгледат отказът да му се позволи да плаща лично.

Решението бе взето от специална комисия, която разглежда охраната на хора от монархическите среди и личности като министър-председателя.

Адвокатите на Хари миналата седмица оспориха правото на комисията да взема подобни решения; адвокатите на полицията и правителството отвърнаха с предупреждението, че подобно решение би позволило всеки заможен човек да си "купува" специално обучени полицаи като телохранители. Нещо повече, неразумно ще е служителите да се излагат на риск, ако комисията вече е решила, че това не би било нито от обществен, нито от държавен интерес.