Анджелина Джоли: Газа се превръща в масов гроб

40% от убитите са невинни деца

Новини
12:48 - 02 Ноември 2023
1902
Анджелина Джоли: Газа се превръща в масов гроб

Холивудската актриса и бивш посланик на добра воля на ООН Анджелина Джоли разкритикува действията на Израел в ивицата Газа, като заяви, че еврейската държава бомбардира невинни жители, в резултат на което анклавът се превръща в истински масов гроб.

Тя направи това изявление на страницата си в Инстаграм по повод ударите по бежанския лагер Джабалия, за чието извършване палестинците обвиняват Израел.

"Това е преднамерена бомбардировка на население, което е попаднало в капан и няма къде да отиде. От почти две десетилетия Газа е затвор на открито, който бързо се превръща в масов гроб.

40% от убитите са невинни деца. Избиват се цели семейства", отбелязва актрисата.

Според нея световната общност "просто гледа" как милиони палестински цивилни граждани са подложени на колективно наказание. Джоли също така заяви, че жителите на Газа не получават храна, лекарства и хуманитарна помощ, което е нарушение на международното право.

"Отказвайки да поискат хуманитарно прекратяване на огъня и пречейки на Съвета за сигурност на ООН да го наложи и на двете страни в конфликта, световните лидери стават съучастници в престъпленията", посочва бившият посланик на добра воля на ООН Анджелина Джоли.