Анджелина Джоли на мисия в Йемен

Любопитно
22:30 - 08 Март 2022
3511
Анджелина Джоли на мисия в Йемен

Откакто стана част от Инстаграм през август 2021 г., Анджелина Джоли не спира да съсредоточава усилията си върху най-уязвимите групи в света - децата и жените от размирни райони като Афганистан, Камбоджа, Йемен, а от миналата седмица - и Украйна.

Вчера 46-годишната Джоли съобщи, че вече е пристигнала в Йемен.

Там тя ще работи в Агенцията на ООН за бежанците и ще се срещне със семейства бежанци. "Ще направя всичко възможно да споделят от тук какво се случва в идните дни", пише актрисата в публикацията си в Инстаграм.

"Докато наблюдаваме ужасите, които се случват в Украйна и призоваваме за незабавен край на конфликта и осигуряване на достъп на хуманитарни помощи, аз съм в Йемен, за да подкрепя хора, които отчаяно се нуждаят от мир. Ситуацията тук е една от най-тежките хуманитарни кризи в света - един човек е убиван или раняван на всеки час през 2022 г.", пише Анджелина.

Тя допълва, че икономиката на Йемен е съсипана от войната, а над 20 милиона жители на държавата разчитат изцяло на хуманитарните помощи, за да оцеляват. И използва случая да напомни на своите близо 13 милиона последователи, че не може да съчувстват "избирателно".

"Тази седмица над милион човека са принудени да избягат от ужасяващата война в Украйна. Ако можем да научим нещо от тази шокираща ситуация, то това е, че не може ние да решаваме кой има нужда от подкрепа и кои права трябва да бъдат защитени. Всеки заслужава състрадание еднакво. Животът на цивилните жертви на конфликти, където и да са те, имат еднаква стойност."