Анна Заркова многозначително: За Божков е по-добре в затвора, но жив

Майката на Крум Зарков и топ защитничка на Румен Радев тълкува връщането на Черепа у нас като спасителен пояс

Политика
13:10 - 25 Август 2023
9731
Анна Заркова многозначително: За Божков е по-добре в затвора, но жив

Майката на експравосъдния министър Крум Зарков - Ани Заркова, която бе и дългогодишен топ криминален журналист в пресата, обяви и своето тълкувание по завръщането на Васил Божков след няколко години странство в ОАЕ. По-рано днес Черепа обяви, че на 25 август той каца на родна земя, въпреки че го чакат белезници заради близо 20-те обвинения. Според Заркова обаче, това явно се оказва по-благоприятния изход за Черепа в момента, отколкото продължаване на престоя му в Дубай.

Ето защо:

"Да, разбира се - в текущата мафиотска война най-безопасното място за Васил Божков е малка България ("земя като една човешка длан...")

Малко останаха хората като него, които (също като Алексей Петров и Брат Галев, лека им пръст), биха могли да разкажат от първо лице за приключващия в момента етап от Криминалния преход към демокрация - и не е излишно известно благоразумие от тяхна страна.

Както казваше по време на един предишен кървав сериал бившият главен секретар на МВР Бойко Борисов - "по-добре в затвора, обаче жив", пише Анна Заркова. 

Тя е част от Инициативния комитет по издигането на Румен Радев за втори мандат на "Дондуков" 2, а синът й - след края на престоя му в Министерския съвет по времето на Гълъб Донев, стана част от екипа на държавния глава.