Анна Заркова: Не ми е жал за проф. Герджиков

Променя се лозунгът "Аз съм прост и вие сте прости" на "Вие сте учени и аз имам учени", а това не е малко в държавата на калинките

Новини
21:23 - 11 Октомври 2021
6155
Анна Заркова: Не ми е жал за проф. Герджиков

Променя се лозунгът "Аз съм прост и вие сте прости" на "Вие сте учени и аз имам учени", а това не е малко в държавата на калинките. Това каза журналистът Анна Заркова, която е съпредседател на Инициативния комитет на Румен Радев и Илияна Йотова.

Тя заяви, че от Инициативния комитет на Румен Радев и Илияна Йотова са заявили, че очакват толерантна кампания.

"От друга страна се съмняваме, че ще бъде така. Вече има едни послания по отношение на президента Румен Радев, че е бил диктатор, че бил фалшив герой, че ще се изправят диктатор срещу интелектуалец. Тези клишета, с които персоналът на статуквото описва генерал Румен Радев и собствения си кандидат за президент, са глупави и пошли. Те са сравними по глупостта и пошлостта си с онази нелепа и смахната предизборна фраза, ако си я спомняте: „шофьор на такси срещу майката на нацията“.

Това беше преди пет години. Тогава г-жа Цецка Цачева горката беше манекенът на това фарфаронство, на това самохвалство. Съкрушителната загуба в деня на вота беше най-малкото от униженията, с които г-жа Цачева плати за този да не кажа просташки пиар. Не казвам, че ми е жал за проф. Герджиков сега. Казвам само, че ме е страх от тази „политическа нормалност“, която той обещава", коментира още Анна Заркова пред "Фокус".

Тя обясни, че използва термина политическа нормалност в кавички.

"Ако се възвърне „политическата нормалност“, значи, че се завръща „нормалността“, в която плиткоумието, папагалщината, вулгарността, угодничеството, ласкателството, подлостта, завистта и лъжата ни заливат от телевизионния екран и от печатните органи на корупционната държава", каза Анна Заркова.

"Все едно дали са под формата на репортажи от парламента или под формата на коментари от силно зависими лица", каза още Заркова.