Анна Заркова за парламент №48: Айде, чао!

У нас по-скоро печени пуйки ще завалят от облаците по Великден, нежели някой партиен лидер да отпише себе си или послушниците си от листите

Политика
15:22 - 02 Февруари 2023
1958
Анна Заркова за парламент №48: Айде, чао!

Пътувам днес с такси по бърза работа и слушаме с шофьора по радиото как, по Божията милост, приключва накрая агонията на немощното 48-то Народно събрание. Таксиджията внезапно сменя „Хоризонт” и казва: „Айде чао, че от празни приказки ме заболя главата!” Така започва краткият разказ на журналистката Анна Заркова по повод днешното разпускане на парламента.
 
"Човекът, както се оказва, имал собствена предизборна програма. „Ще гласувам, вика, за оная партия, която вземе и си задраска от листите за идния парламент всичките тия, дето са били в предишния”.

Непреклонен е: „Тия всичките ги видяхме, че не са кадърни за тая работа. Нито можаха да направят правителство, нито се престрашиха да гласуват законите, от които чакаме европейски пари...Кво ли си викат - тяхното се не губи!”

Я виж ти! Политолог извън телевизора. В едно такси. И програмата му става, нали?

Само дето „оная партия”, която и да е тя, не е млада дама, да кажем, турена на бюро да драска с писалка. Писалката я държат нейните „лидери”, както е прието да се наричат... А у нас по-скоро печени пуйки ще завалят от облаците по Великден, нежели някой партиен лидер да отпише себе си или послушниците си от листите."