Ансу Фати влезе в историята, но Барса не успя в Памплона

Каталунците пак загубиха точки, 16-годишен вкара исторически гол

Спорт
21:45 - 31 Август 2019
3970
Ансу Фати влезе в историята, но Барса не успя в Памплона

Испанският шампион Барселона остава само с една победа след три кръга в Ла Лига, след като направи 2:2 при гостуването на завърналия се Осасуна. 16-годишният талант на "лос кулес" Ансу Фати стана най-младият голмайстор в историята на Барса и третият най-млад в Примера дивисион.

Той се разписа за 1:1 в 51-вата минута. Артур направи пълен обрат в 64-тата. Две попадения на Роберто Торес (7 и 81-дузпа) не позволиха точките да заминат за "Камп Ноу". Жерард Пике се превърна в големия грешник заради глуповата си дузпа в края на срещата

При отсъствието на Лионел Меси, Луис Суарес и Усман Дембеле триото на каталунския тим очаквано придоби следния вид: Рафиня, Антоан Гризман и Карлес Перес. Иван Ракитич отново не попадне сред 11-те на Ернесто Валверде, като това подсили слуховете за негово напускане. Ягоба Арасате заложи на 4-4-2 с Брендън и Есекиел Авила в предни позиции.

Така Барселона има едва четири точки от девет възможни. На Кан Барса продължават да са разконцентрирани и мислите им да са насочени повече към евентуален трансфер на Неймар.