Антъни Джошуа и Кобрата преговарали за мач, той пропаднал зарад и загубата на британеца от Анди Руиз

Двубоят трябвало да се състои на "Уимбли" през ноември тази година

Спорт
11:17 - 21 Август 2019
2524
Антъни Джошуа и Кобрата преговарали за мач, той пропаднал заради загубата на британеца от Анди Руиз

Кубрат Пулев е водил преговори за мач с Антъни Джошуа за ноември тази година, но всичко е пропаднало след сензационната загуба на световния шампион в тежка категория от Анди Руиз през юни. Това призна боксовият агент Ивайло Гоцев от Epic Sports пред “Дейли Експрес”.

Той обвини промоутъра на британеца, че е превърнал дивизията в собствено частно предприятие и не се съобразява с правилата.

"Еди Хърн се разпорежда със световната титла на IBF сякаш тя е негово частно предприятие. Простичкият факт е, че Пулев спечели елиминационния мач за статута на задължителен претендент още преди три години и той е следващият в листата на IBF”, заяви Гоцев.

Както е известно, Кубрат Пулев трябваше да се бие с Антъни Джошуа през 2017 година, но се оттегли от двубоя заради контузия.

“IBF е организацията, която създава прецедент, като не следва писаните си правила. Евентуалният реванш между Руис и Джошуа не влияе по никакъв начин на задължението на мексиканеца да защити титлата си срещу първия по ранкинг претендент за нея.

Задължителните защити имат по-голяма тежест от рекламните права на промоутъра. Просто IBF не бива да пренебрегва собствените си правила, касаещи задължителните защити, свързани с предишни мачове”, категоричен е Гоцев.

Антъни Джошуа загуби от Анди Руис-младши през юни.

"Вече минаха два месеца, откакто балонът “Джошуа” се спука, а все още няма потвърдена официална сделка за реванш от екипа на Руис. Само някакви лакърдии от Еди Хърн. Той преговаряше с нас за мач през ноември на стадион “Уембли”, но Анди Руис провали тези планове.

Анди е новото лице на бокса в тежка категория и ние уважаваме неговите бойни способности. Пулев срещу Руис ще бъде страхотна битка”, завърши Ивайло Гоцев.неговите качества на боец. Точно затова смятам, че бой между него и Кубрат Пулев би бил едно незабравимо изживяване за феновете", заяви Гоцев пред "Дейли Експрес".