Антъни Джошуа нападна Ленъкс Люис: Той е пълен клоун!

Бившият абсолютен световен шампион засега гледа да не нагнетява още ситуацията, спазвайки добрия тон

Спорт
15:04 - 15 Август 2019
1235
Антъни Джошуа нападна Ленъкс Люис: Той е пълен клоун!

Боксьорът Антъни Джошуа демонстрира неочаквана нервност и припряност, и започна война на думи с последния абсолютен световен шампион в тежка категория - Ленъкс Люис.

Роденият в Хартфордшър Джошуа нападна 53-годишния лондончанин, наричайки го "клоун" и добави, че не го уважава.

Джошуа не беше впечатлен от коментарите на Люис след поражението му от Анди Руис през юни, заради което той загуби титлите си в IBF, WBA, WBO и IBO в тежка категория.

След шокиращата загуба на Разрушителя, Люис написа в Туитър: „Не мога да гледам тази битка, въпреки че съм съгласен, че AJ е напълно подготвен.“

Джошуа, месеци по-късно, изригна: „Ленъкс е пълен е клоун! Не го уважавам. Аз и Ленъкс не сме от една порода. Искам да се наслаждавам на по-младото поколение, което идва и да успеете да оцените какво е нужно, за да стигнете дотук. Ленъкс не е такъв. Аз и Ленъкс сме направени от различна материя".

Люис се опита да омаловажи изказването на Джошуа: "Разочарован съм от думите на Aнтъни, но разбирам, че той изразява някаква ревност, едва след като ги критикувах с Уайлдър. Изведнъж станах омразен".

53-годишният Ленъкс почовърка още малко в раната, след като говори за постижението си да стане абсолютен шампион - нещо, което на Джошуа все още му убягва.

„Сякаш вече идваше края на пътя ми. Изиграх 22 мача, станах шампион в тежка категория. Имам още неща да постигна, а след това мога да погледна и към званието безспорен шампион", каза Джошуа.

"Леле, той е прав! Ние сме направени от различна материя. Това не е нещо, от което се притеснявах. Това беше целта, заради която продължих, докато не се осъществи!", каза Люис.

Антъни Джошуа ще се опита да си върне четирите пояса на 7 декември, когато му предстои реванш срещу Анди Руиз в Саудитска Арабия.