Античният театър в Пловдив танцува в ритъма на "Mamma Mia!"

Софийската опера гостува в града под тепетата с феноменалния си мюзикъл, както и със спектаклите "Кармен" и "Хиляда и една нощ"

Култура
10:57 - 29 Юли 2022
5978
Античният театър в Пловдив танцува в ритъма на "Mamma Mia!"

Софийската опера и балет представя ще гостува на Античния театър в Пловдив с три свои хитови заглавия - мюзикъла феномен "Mamma Mia!", операта "Кармен" и балетния спектакъл "Хиляда и една нощ".

Мюзикълът под забележителната режисура на акад. Пламен Карталов "Mamma Mia!" отново ще завладее сцената на Античния театър на 6 и 7 август от 20:30 часа. Завладяващите песни на "АББА" и либретото на Катрин Джонсън ще ни потопят в невероятната история за гръцко лято, пламенна любов и един магичен остров, където изненадващите ситуации въвличат зрителите в комично-драматичния сюжет на спектакъла. Музиката и текстът са на Бени Андершон и Бьорн Улвеус.

На 15 август от 21:00 часа следва шедьовърът на Жорж Бизе - операта "Кармен".  "Кармен", режисирана от маестро Пламен Карталов спира дъха, грабва те и не те пуска до края в съпреживяването съдбата на героинята. Внушителен спектакъл, който няма никаква прилика или родство с множеството версии в оперни постановки, филмови, балетни интерпретации и продукции.

Финалът на гостуването на Софийска опера в Пловдив е отреден на балетния спектакъл "Хиляда и една нощ" на 16 август от 21:00 часа. Любимите истории за Синдбад, Аладин и вълшебната лампа и Али Баба и четиридесетте разбойници ще бъдат разказани с хореографията на големия балетмайстор Елдар Алиев и пленителната музика на Фикрет Амиров. На сцената ще оживее и приказната история за Шехерезада, която с мъдростта и красотата си успява да стопли леденото сърце на суровия султан Шахриар.

Ето и една видео покана от прекрасната солистка на Софийска опера Весела Делчева, която вече пета година изпълнява ролята на Софи в мюзикъла "Mamma Mia".