Антимонополната комисия проверява яйцата на "Билла"

Заради скока в цените на храните през 2023 г. са проверени договори с доставчици на всички вериги за ноември 2021 - януари 2023 г.

Икономика
16:46 - 02 Юли 2024
9665
Антимонополната комисия проверява яйцата на "Билла"

Комисията за защита на конкуренцията проверява "Билла България" за нелоялна практика при търговията с яйца. Заради скока в цените на храните през 2023 г. са проверени договори с доставчици на всички вериги за ноември 2021 - януари 2023 г. В тези на "Билла" комисията установила ограничения, които не позволяват на доставчиците да работят с други, в противен случай са предвидени неустойки.

От "Билла" обявиха, че не са уведомени за производството. "Уверяваме ви, че всички договори, общи условия и каквито и да е други документи, уреждащи отношенията на компанията с нейните доставчици и партньори, напълно съответстват на българското законодателство", пише компанията в позиция до медиите.

Подчертава се, че през последните близо 25 години от стъпването на веригата в България са установени ползотворни взаимоотношения със стотици български доставчици, с огромен процент от които работят и до днес.