Антиваксър се зарази с COVID и почина

50-годишният мъж пипнал вируса, но смятал, че може да го пребори сам

Новини
10:56 - 21 Септември 2021
2706
Антиваксър се зарази с COVID и почина

Противник на ваксинирането срещу коронавирус се зарази и почина в болницата в Благоевград. 50-годишният мъж пипнал вируса, но смятал, че може да го пребори, не вярвал, че ваксината може да го предпази.

Състоянието му се влошило и бил настанен първо във Вътрешно отделение, а след това преместен в реанимация, където издъхнал.

"Знам за този пациент, че му е предлагано преди време да се ваксинира, но той е отказвал. За съжаление си отиде един млад, здрав човек. Дойде при нас с много големи поражения от вируса, в тежко състояние, със задух", коментира директорът на болницата д-р Огнян Митев. Той отново призова за ваксиниране, защото при липсата на специфично лечение на коронавируса, единствената защита е ваксината. "Знаете, че се лекуват симптомите, а не самото заболяване. Много голям процент от настанените при нас са неваксинирани", обясни д-р Митев.

Над 100 са настанените пациенти в държавната болница. Изцяло заети са отделенията Инфекциозно, Вътрешно, Ушно, Неврология, като и половината от Хирургия, Урология и Ортопедия.

"Все още свободни легла може да се намерят, имаме свободни и в реанимация, но персоналът не достига. Имаме нужда както от лекари, така и от медицински сестри, санитари. Едва успяваме да сформираме екипите и да осигурим дежурствата по графика", допълни д-р Митев.