Антивирус: Кръчма предлага вечеря в „аквариум”

Общество
12:57 - 13 Май 2020, Обновена на: 12:58 - 13 Май 2020
2526
Антивирус: Кръчма предлага вечеря в „аквариум”

Нидерландски ресторант измисли интересен начин да предложи романтична вечеря край езеро на своите клиенти на фона на пандемията от коронавируса и правилата за социална дистанция - чрез стъклени кабинки за двама или трима души, подобни на аквариум, в които се създава интимна обстановка на публично място, предава Reuters.

В заведението сервитьорите носят ръкавици и маски, а ястията се сервират на масите в кабинките чрез дълга дъска, за да се сведе до минимум физическият контакт между клиентите и персонала.

Макар че засега тази услуга е в тестов период, ресторантът, който е част от местния център за изкуство, получава положителни реакции от своите клиенти за идеята. "Много е уютно, хубаво е, а храната е вкусна", споделя Янита Вермеулен, която е била поканена да пробва услугата със своята съквартирантка.

"Сега се учим как да чистим (кабинките), как да обслужваме (клиентите), как да вземаме празните чинии елегантно, така че все пак да се чувствате хубаво", казва Вилем Велтховен от центъра за изкуство.