Антоанета Цонева , ДБ: Борисов лъже в ефир

Ивайло Мирчев се закани да съди премиера в оставка

Политика
10:58 - 03 Май 2021
8339
Антоанета Цонева, ДБ: Борисов лъже в ефир

Нито фирмата, нито собственикът на фирмата, която доставя машините за гласуване, са дарители на Да, България. Това не попречи Борисов да излъже в ефир. За пореден път. Така депутатката от Демократична България и заместничка на лидера на споменатата от премиера в оставка партия Христо Иванов - Антоанета Цонева, скочи във фейсбук срещу думите на Бойко. 

На пресконференция тази сутрин лидерът на ГЕРБ обяви, че фирмата-доставчик е дарител на "Да, България" и попита дали не е вярно, че обществената поръчка за доставката на новите машини, вече задължителни за ползване при секции от над 300 души за следващия вот, не е предварително договорена. "Както с Грипените", каза той. Като визира провалилия се лобизъм на президента Румен Радев за купуването на шведските изтребители пред американските Ф-16. 

А зам.-шефът на ПГ на ДБ Ивайло Мирчев се закани да съди Борисов. 

"Много пъти съм твърдял, че Бойко Борисов е лъжец. Днес той за пореден път потвърди този факт като каза, че фирмата, която доставя хардуера за машинното гласуване в страната е спонсор и е дарявала пари на Да, България. Това е абсолютна лъжа. Нито фирмата, нито собственикът ѝ са сред дарителите ни.
В пресконференцията си днес Борисов изрече десетки лъжи, направи серия внушения, които бяха безкритично приети.

Имаме още много работа докато стигнем до момента, в който този лъжец и национален вредител бъде изхвърлен от обществения ни живот, а за действията си бъде разследван и съден!", написа той във фейсбук профила си.