Антон Койчев от СДС: Срещу 10 заплати принуждават общинари да напускат

Бойко Борисов носи най-голямата отговорност и е в най-трудна ситуация, заяви синият политик

Новини
17:33 - 25 Юни 2024
3781
Антон Койчев от СДС: Срещу 10 заплати принуждават общинари да напускат

В момента върви голяма чистка сред служителите на общината и се принуждават да напуснат хора срещу изплащане на определен брой възнаграждения, стигали са някои и до 10 заплати", съобщи общинският съветник от СДС Антон Койчев.

Синият политик смята, че се вижда пълната неадекватност на хората, които излъчиха кмет. Отговорността е законодателна, втората отговорност е политическата.

По повод изявлението на Борисов за гръцката система, седесарят заяви, че нашата избирателна система е по-справедлива относно представителност на хората, участвали в изборите, каза пред Bulgaria ON AIR общинският съветник.

По думите му при спокойна ситуация е разумно да се мисли за качване на прага: "Прагът при ниска избирателна активност е изключително нисък и пада представителността".

Много от хората гласуват емоционално и не се интересуват от проблеми, изтъкна д-р Койчев.

"Хората искат стабилност и предвидимост.

Правителство на малцинството, от партийна гледна точка, не е от най-добрите варианти, но както каза и Бойко Борисов - интересите на държавата са над всичко. Ще се опита и тази формула с ясното съзнание, че тя не е много устойчива и е плод на много компромиси", смята общинският съветник.

Лидерът на ГЕРБ търси по-голяма представителност, посочи д-р Койчев. Според него идеята за експертен кабинет винаги може да се възкреси.

"На преден план е отговорността. Хората са уморени от толкова цикли избори. Делегираха доверие, искат стабилност и управленски решения. Говорихме за актуалната политическа обстановка. 

В СДС не виждаме смисъл от прекаленото дамгосване на ДПС, което е една система партия", уточни д-р Койчев.

Най-голямата отговорност е на държавника Бойко Борисов, който се намира в трудна ситуация, изтъкна той.