Антон Кутев: Има напрежение в сглобката

Политика
09:54 - 16 Октомври 2023
2054
Антон Кутев: Има напрежение в сглобката

Социологията показва, че ПП ще загубят някакви позиции в изборите, а ГЕРБ ще успят да ги задържат. Важното обаче не са процентите, а дали ще има реален резултат. Моята формула е 3+1. Има три неща, които са важни за държавата - образованието, здравеопазването и бедността, а четвъртото е икономиката, за да може тези три неща да се случат. Аз не знам за тези 120 дни какво беше направено за тези три неща. Това заяви бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев. 

Присъствието на Борисов във властта е страх - страх от евентуални съдебни преследвания, страх от евентуалните съдебни показания, които е дал Васил Божков, или нещо друго. Всички сме наясно, че страхът е основополагащ, каза още той. Според него съдебната реформа не са прави така, както предлагат управляващите.

Аз съм убеден, че има напрежение между тях. Това си е такава игра на изнудване и извиване на ръце. Те са откровени в неприязъността си един към друг. Друг е въпросът, че не е необходимо да се обичат. Големият проблем е, че до нищо не довежда тази тяхна (не)любов, каза още Кутев.  

Според него президентът Румен Радев се опитва да си довърши мандата, така че да остане в историята. Той сега е по-силен от първия мандат, заради опита, който събра. Той не се интересува от това дали губи избори и няма проблем дали губи електорално, каза още той. Според него президентът не вярва на партиите. Това е политически сблъсък и докъде ще доведе той ще видим тепърва, каза още Кутев.

Според него правителството ще падне бързо. Ако президентът прави партия трябва да го направи не след, а преди това, но аз мисля, че по-скоро няма да направи, каза още Кутев.