Антон Тонев: ИТН загуби много от първоначалния си обществен образ

„Възраждане” са твърде маргинална партия, с която се работи много трудно, заяви доцентът

Новини
10:02 - 31 Юли 2022
4779
Антон Тонев: ИТН загуби много от първоначалния си обществен образ

"Има такъв народ” е загубила много от обществения си образ, с който се е появила на политическата сцена - заяви доц. Антон Тонев от "Продължаваме промяната", който бе председател на Здравната комисия в 47-ото Народно събрание.

„Не смятам, че ние или друга партия ще обединят усилия с ИТН. С ГЕРБ и ДПС трудно ще намерим общ път. „Възраждане” са твърде маргинална партия, с която се работи много трудно. Първият ни най-логичен партньор е „Демократична България””, поясни представителят на „Продължаваме Промяната”.

По думите му от ПП ще се борят да са първа политическа сила. Според него в един силно фрагментиран парламент ще трябват компромиси.

„При свалянето на Никола Минчев, свалянето на правителството и провалянето на третия мандат наблюдавахме едно вградено нежелание това да се случи, имитация на дипломация”, допълни Тонев.

Той намекна и за колаборация между някои партии. По думите му ГЕРБ са давали сигнали на „Има такъв народ” как да гласуват.

„При едно от гласуванията от ИТН единодушно приеха наше предложение. След това получиха явни сигнали от представители на ГЕРБ да променят своя глас. При процедурата на прегласуване ИТН бяха против предложението. Цялата зала разбра какви указания са получили депутатите от „Има такъв народ”, поясни пред Нова телевизия Антон Тонев.