Антонина Стоянова: Преди мен съпругите на президентите бяха невидими

Някогашната Първа дама имала две срещи с кралица Елизабет II

Любопитно
10:11 - 10 Септември 2022
9422
Антонина Стоянова: Преди мен съпругите на президентите бяха невидими

Най-елегантната ни Първа дама - Антонина Стоянова си позволи да не проявява излишна скромност и да обяви в тв ефира, че тя е положила дейността на съпругите на президентите у нас.

Съпругите на президентите бяха невидими.  Осъзнах колко голяма роля може да играе съпругата на президента като наблюдавах първите дами в Европа.  Може да звучи нескромно, но аз положих основите на дейностите на съпругите на държавните глави у нас, заяви пред Нова съпругата на президента Петър Стоянов.

Дипломатката обясни че за да помага на културата и изкуството е създала фондация "Ценности". 

Първата дама и дипломат си спомни две срещи с Елизабет II. Първата била на 70-годишния юбилей на кралицата, Стоянова била дипломат в посолството ни и заедно с посланика присъствали на юбилея. Кралицата протоколно ги поздравила, но била мила. 

„Втората ни среща беше по време на аудиенцията на президента Стоянов. По протокол тя трябваше да продължи половин час, беше много по-дълга, кралицата прояви интерес към това, което се случва в България, направи ми впечатление благородството й, стремежът да направи така, че събеседникът да се чувства добре. Тя изпрати принц Чарлз да посети България", каза половинката на експрезидента Петър Стоянов.