Антонио Рюдигер: Фенове на Тотнъм също ме подкрепиха

Немският национал на Челси стана обект на расистки подвиквания от трибуните

Спорт
15:36 - 23 Декември 2019
2040
Антонио Рюдигер: Фенове на Тотнъм също ме подкрепиха

Антонио Рюдигер се изказа остро за проявения расизъм към него от страна на феновете на Тотнъм, които го заляха с обидни епитети на расова основа при дербито между "шпорите" и Челси, завършило при 2:0 в полза на "сините".

В последствие Асоциацията на професионалните футболисти в Англия поиска правителството да помогне в борбата с расизма.

"Изключително тъжно е да виждаме отново расизъм по футболните терени и мисля, че трябва да обърнем повече внимание в обществото на това явление. Ако не го сторим, ще бъде забравено за няколко дни, както винаги. Не искам да посочвам целия клуб на Тотнъм като виновен в ситуцията, а само няколко идиоти, които проявиха расизъм", каза Рюдигер.

"Получих много съобщения в подкрепа и от фенове на Тотнъм в последните часове, за което съм много благодарен. Наистина се надявам виновниците да си понесат отговорността и да бъдат наказани. В модерен стадион като "Тотнъм стейдиъм", където има толкова много камери, трябва да бъде възможно да бъдат открити отделните лица", допълни немският национал.

"Ако не се открият, се надявам да има свидетели и те да помогнат на разследването. Истински срам е, че има расизъм през 2019 година" завърши Антонио Рюдигер.