"Тотнъм" загуби и от "Челси", отново расизъм в Англия

Хюн-Мин Сон получи червен картон за ритник в ребрата на Антонио Рюдигер

Футбол
21:40 - 22 Декември 2019
1948
"Тотнъм" загуби и от "Челси", отново расизъм в Англия

След като не успя да отмъсти на бившите си работодатели "Манчестър Юнайтед" в началото на месеца, Жозе Моуриньо претърпя нов провал. Воденият от португалския мениджър тим на "Тотнъм" загуби с 0:2 от "Челси" у дома в лондонското дерби на 18-ия кръг в английската Висша лига.

Така наставникът на "сините" Франк Лампард, който носеше капитанската лента в ерата на Специалния, го победи за втори път, след като през миналия сезон "Дарби Каунти" отстрани "Манчестър Юнайтед" от Купата на Лигата с дузпи.

Днес в герой за "Челси" се превърна Уилиан, отбелязал и двете попадения. Бразилецът откри резултата в 12', когато финтира Серж Орие, нахлу в наказателното поле и разстреля Паоло Гасанига. В добавено време отново Уилиан бе точен, този път от дузпа за нарушение на вратаря Гасанига срещу Маркос Алонсо.

"Тотнъм" завърши двубоя не само без точен удар, но и с човек по-малко. В 62' Хюн-Мин Сон получи директен червен картон за ритник в ребрата на Антонио Рюдигер.

Дербито бе помрачено и от поредния расистки скандал, съобщава Би Ти Ви. В средата на втората част Рюдигер се оплака от феновете на "шпорите".

В крайна сметка "Челси" спря серията от две поредни поражения в първенството и продължава да заема четвъртото място с 32 точки - 4 пред петия "Шефийлд Юнайтед" и с 5 повече от "Уулвърхемптън". "Тотнъм" е седми с актив от 26.