Apple готви не един, а два сгъваеми телефона

Устройствата не са част от плановете на компанията за масово производство за тази година

Новини
15:11 - 08 Февруари 2024
1548
Apple готви не един, а два сгъваеми телефона

Още през 2018 г. плъзнаха слухове и изтекли данни, че Apple работи върху сгъваем iPhone, но шест години по-късно такъв продукт продължава да е мираж.

Това обаче не означава, че Apple се е отказала от това да се конкурира със Samsung в нишата на сгъваемите устройства, в която корейската компания държи доминантна позиция.

В момента Apple изгражда два сгъваеми прототипа на iPhone, сочи нов доклад от "човек, който e пряко запознат ситуацията", пише МаcRumors.

Устройства в стил мида като Samsung Galaxy Z Flip5 и Oppo Find N3 Flip, а не по-големи като Galaxy Z Fold5 на Samsung или OnePlus Open.

Тези телефони не са част от плановете на Apple за масово производство за тази година или 2025 г., така че

най-рано може да видим един през есента на 2026 г.

Apple е в контакт с поне един азиатски производител за доставка на части за сгъваемия iPhone, става ясно от доклада.

Оказва се също така, че Apple не е спряла да работи и върху сгъваем iPad, като развитието на сгъваеми телефон и таблет изглежда върви паралелно.

Интересно е обаче, че се очаква сгъваемият iPad да излезе преди 2026 г.

В момента инженерите на Apple се опитват да се отърват от гънките на дисплея и да проектират панта, която позволява на екрана да е напълно плосък.

Компоненти на LG и Samsung Display са използвани за сгъваемия iPad, но не е ясно кои компании ще произвеждат екраните за сгъваемия iPhone.