Apple се извини за скандалната реклама на iPad Pro

Актьорът Хю Грант заяви, че видеото насърчава „унищожаването на човешките преживявания“

Новини
13:07 - 10 Май 2024
1480
Apple се извини за скандалната реклама на iPad Pro

Apple се извини за рекламата на най-новия си iPad Pro, която разстрои много творци и клиенти. Компанията заяви, че няма да излъчи рекламата по телевизията, както беше планирано.

Рекламата, която изобразява музикални инструменти, телевизори, кутии с боя и други творчески инструменти, смачкани в iPad, беше широко осмивана в социалните медии -

безпрецедентна реакция за маркетингова кампания на Apple. 

Актьорът Хю Грант заяви, че рекламата насърчава „унищожаването на човешките преживявания“. Други казаха, че рекламата не вещае нищо добро за Apple в ерата на изкуствения интелект и в момент, когато регулаторните органи се стремят да унищожат ключови обекти като App Store.

„Креативността е в нашето ДНК в Apple и за нас е изключително важно да създаваме продукти, които дават възможност на творците по целия свят. Нашата цел е винаги да отбелязваме безбройните начини, по които потребителите изразяват себе си и реализират идеите си чрез iPad. С този видеоклип не успяхме да се справим и съжаляваме“, каза вицепрезидентът по маркетинговите комуникации на компанията Тор Мирен в изявление за AdAge.

Рекламата, която остава в акаунта на главния изпълнителен директор Тим Кук в X, има над 53 милиона гледания. Кампанията хвърля сянка върху иначе положителното представяне на основни нови версии на iPad и нов чип M4 във вторник.